Haagse Hogeschool bereidt zich voor op de versterking van OC’s

Verschillende hogescholen bereiden zich voor op de versterking van de opleidingscommissies (OC’s). Zo ook de Haagse Hogeschool. In twee werksessies gingen studenten, docenten en managers met elkaar in gesprek over de veranderingen waar OC’s straks mee te maken krijgen.
Met de invoer van de Wet Versterking bestuurskracht worden OC’s vanaf volgend studiejaar onderdeel van de medezeggenschap. Dit betekent onder meer dat OC’s instemmingsrecht krijgen op delen van de OER en een grotere rol gaan spelen bij de opleidingsevaluatie.

Tijdens de werksessies stonden drie thema’s centraal: Faciliteiten & Reglementen, Professionalisering en Communicatie. In het artikel ‘Werksessies OC’s: wat is nodig voor opleidingscommissies nieuwe stijl?’ zet de Haagse Hogeschool de belangrijkste inzichten per thema op een rijtje.